Šćiprim Arifi: „Preševska dolina“ više ništa ne očekuje od Aljbina Kurtija

Šćiprim Arifi
Izvor: Reporteri

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da „Preševska dolina“ ništa više ne očekuje od kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji je, prema njegovim rečima, ugrozio partnerstvo sa SAD, preneo je Reporteri.

"Kurti se svojom politikom u ’Preševskoj dolini’ ne razlikuje od politike u Albaniji i Makedoniji. On je u proteklih godinu dana pokazao da je potpuno podelio politički spektar ’preševske doline’. On se direktno sukobio sa Evropskom unijom i SAD, ozbiljno ugrozio partnerstvo sa SAD, zbog čega sumnjam u njega. Zloupotreba sredstava za ’Preševsku dolinu’ od strane Kurtija i Besnika Bisljimija, jasno pokazuje da nemamo šta da očekujemo od Kurtija“, izjavio je Arifi u Teve1.

Na pitanje da li se ne oseća krivim po pitanju političkog predstavljanja Albanaca u "dolini" i što ne uspeva da unapredi sopstvenu agendu, Arifi odgovara da je to pogrešna percepcija.

"Uspeli smo 2020. godine, posle 30 godina truda, da se ujedinimo u zajedničku listu na parlamentarnim izborima. Takođe, od 10 političkih partija do 2016. godine, danas ih imamo samo pet. To znači da imamo kontinuiranu konzistentnost objedinjavanja političkog spektra. Međutim, to je zaustavljeno u trenutku kada je Aljbin Kurti postao premijer", rekao je Arifi.

On je dodao da je Kurti uključen i u „unutrašnje demokratske procese doline“.