SDP: Odluka o poskupljenju struje neprihvatljiva za opoziciju, žalićemo se Ustavnom sudu

Dardan Molićaj
Izvor: Reporteri

Socijaldemokratska partija u saopštenju za javnost nakon sastanka sa opozicionim strankama na Kosovu se saglasila da je odluka Regulatorne kancelarije za energetiku (RUE) o povećanju tarife za građane koji troše više od 800 kilovata struje neprihvatljiva, prenosi Reporteri.

“Naša zemlja se suočava sa raznim socijalnim problemima, kao što su povećanje cena prehrambenih proizvoda, ekstremno niska minimalna zarada i problemi sa koeficijentom. Dodajte 100 odsto povećanje cene struje i život postaje nepristupačan. Ovo takođe objašnjava uznemirujuću činjenicu odlaska sa Kosova u potrazi za boljim životom”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku se razgovaralo o zahtevu parlamentarnih opozicionih partija da vode pravnu bitku i da odluku pošalju na instancu Ustavnog suda, kao i o predlogu RUE.

“Predlog RUE, odnosno predlozi Pokreta Samoopredeljenja, za povećanje cene energije bio je na 26 strana, dok je odluka o povećanju cene struje objavljena u tri paragrafa. Ovo je čudno i neprihvatljivo. Tražimo da se kompletna odluka odmah objavi. Naredni koraci biće objavljeni do subote popodne, 12. februara. Organizovanje opozicione kroz kombinovanje više akcija je put napred“, navodi se u saopštenju.

Predsednik SDP Dardan Molićaj nakon sastanka sa predstavnicima opozicije, na konferenciji za novinare izneo je ove stavove.