SDP organizovala "referendum" za ujedinjenje sa Albanijom, pozivaju Kurtija da glasa prvi

Biračko mesto ispred kosovske vlade za glasanje za ujedinjenje Albanije i Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Članovi i simpatizeri Socijaldemokratske partije postavili su danas šator i kutiju za glasanje u Prištini i tako simbolično započeli “održavanje referenduma na kome će se glasati za ujedinjenje Kosova sa Albanijom“, prenosi Ekonomija onlajn.

Oni su tom prilikom uputili i poziv aktuelnom kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da bude "prvi koji će glasati za ujedinjenje sa Albanijom“.

Član Socijaldemokratske partije Nolj Nuši je rekao da ovaj poziv Kurtiju dolazi nakon što je kosovski premijer "odavno izjavljivao političku volju za nacionalnim jedinstvom, a da je nedavno svojim izjavama ponovo aktuelizovao ovo pitanje“.

"Otvorili smo biračko mesto na kome možete glasati za referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije. Ovo je zasnovano na nedavnim izjavama, posebno nedavnim izjavama premijera Kurtija, koji je rekao da će glasati za ujedinjenje ako se održi miran i demokratski referendum. Čekamo da gospodin Kurti napusti kancelariju i dođe da glasa. Uradili smo i logistički posao i nema potrebe da angažujemo ni CIK ni druge mehanizme za ovaj referendum“, rekao je Nuši.

Prema njegovim rečima, odlučili su se da biračko mesto bude blizu zgrade kosovske vlade kako predstavnici vlasti "ne bi morali da pale 24 blindirana džipa i prave paniku po gradu“.