Šeholi: Kurti imenovanjem Rašića gazi po volji Srba na Kosovu 

Fatmir Šeholi
Izvor: Facebook, Fatmir Šeholi

Direktor Instituta sa afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi izjavio je za Kosovo Onlajn da je imenovanje Nenada Rašića za direktora Kancelarije za zajednicu pri kabinetu premijera neprimeren potez koji govori o uzurpaciji vlasti.

Šeholi navodi da je tim imenovanjem premijer u odlasku, koji je, precizira, razrešen sa 85 glasova u Skupštini Kosova, Aljbin Kurti pokušao da ponizi Srbe i sve ostale  nealbanske zajednice.

"Ovakvo imenovanje se brutalno kosi sa principima demokratije. Demokratija je volja gradjana iskazana na izborima, a  Rašić je u svom rodnom selu jedva dobio 30 glasova, a na citavom Kosovu na jedvite jade nekoliko stotina glasova" istakao je Šeholi. 

Institut za afirmaciju medjuetnickih odnosa najoštrije reaguje na takav postupak premijera koji nikako ne doprinosi normalizaciji odnosa zajednica na Kosovu, odnosno, tim postupkom šalje diktatorsku poruku svim nealbancima.

Šeholi je zaključio da je Kurti svestan, ali i Rašić, da će na toj funkciji biti mnogo manje dana, nego što je 51 dan Kurti bio premijer .

Demokratija ne trpi zulum, poručio je Šeholi. 

misterNO
02. April 2020.
Bravo, še`oli! Pomirio si se,a? Mislim…sa stanjem u srpskoj zajednici. Bolje ti znaš šta nema treba nego mi sami…😉