Šeholi: Zbog taksi Srbija neće odustati od lobiranja za povlačenje priznanja Kosova

Fatmir Šeholi
Izvor: Kosovo Online

Politički analitičar Fatmir Šeholi ocenio je danas za Kosovo Onlajn, a povodom toga što je Gana povukla priznanje Kosova, da bi Priština trebalo da ukine takse na uvoz srpskih proizvoda, a Beograd da odustane od kampanje lobiranja protiv priznanja.

Ukazao je da se ambasada Gane u Prištini još nije oglasila povodom toga, ali i podvukao da odluke Beograda i Prištine ne vode ka pomirenju i nastavku dijaloga.

„Produkt ovakvih stvari, povlačenja kosovske nezavisnosti ili propagande su apsolutno zbog taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Srbija neće prestati sa nejasnim komponentama u 21. veku, a to nas i sve u regionu košta prekida dijaloga i svega ostalog, što teži normalizaciji odnosa Kosova i Srbije” rekao je Šeholi.

Kazao je da od nove kosovske vlade očekuje da utvrdi tačan broj zemalja koje su priznale nezavisnost.

 „Mnogo puta se dokazalo da ono što je gospodin Dačić rekao nije bilo istinito. U nekim momentima i u Ministarstvu spoljnih poslova Kosova su iznosili detalje koji su potom bili drugačiji. Nova vlada i premijer moraju da znaju koliko je država priznalo Kosovo i da li je Srbija uspela u tome da nekoliko zemalja povuče nezavisnost”, zaključio je Šeholi.