Sejdi Hodža: Gent Cakaj je dobrodošao u DPK

Gazzeta Express
Izvor: Gazzeta Express

Gent Cakaj je danas podneo ostavku na mesto vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova u Albaniji. Nakon njegove ostavke, na Kosovu se spekuliše o tome da bi mogao da se pridruži izbornoj listi Demokratske partije Kosova, a poslanik DPK Sejdi Hodža govorio je o tom pitanju, prenosi Gazeta ekspres.

U emisiji "Frontal" na T7  Hodža je rekao da još ništa nije zvanično u vezi sa tim pitanjem.

“Da budem iskren, svi građani Kosova su dobrodošli, vrata DPK su im otvorena. Mislim da je i njegov odgovor bio konkretan. Svaki građanin je dobrodošao, ali gospodin Cakaj će sam odlučiti da li će nastaviti da se bavi politikom ili će se fokusirati na svoju porodicu i druge planove. Nemamo nikakve konkretne informacije. Ne postoji konkretna potvrda i to kažem u ime DPK”, rekao je on.

Hodža je takođe govorio o izjavama podrške Cakaju koje su stigle od predstavnika DPK. On je naglasio da su i Cakaj i Vljora Čitaku dobrodošli da budu na listi DPK.

“Inače, pripadnici DPK i građani znaju koliko poštuje lidere stranke Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Rukovodioci partije žele da imaju takvu figuru u stranci. Oboje imaju izvanredno iskustvo i očigledno su oboje dobrodošli u DPK”, naveo je Hodža.

Prema njegovim rečima, DPK će biti pobednik izbora koji se uskoro očekuju.

“DPK će ovog puta iznenaditi izbornom listom. To će biti najbolja moguća lista. Nismo to još uradili. Znam o čemu se razgovara i sve što mogu da kažem je da već ima novih imena i garantujem da će lista DPK biti najbolja i da ćemo pobediti na sledećim izborima“, izjavio je Hodža.