Selaković: Čvrsti i prijateljski odnosi Srbije i Mađarske

Selaković sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom, a jedna od glavnih tema bila je realizacija zaključaka donetih na nedavnoj šestoj Zajedničkoj sednici dveju vlada i zadaci dva ministarstva.

Selaković je tom prilikom konstatovao da su redovni i česti susreti šefova diplomatija Srbije i Mađarske dokaz čvrstih i prijateljskih odnosa dveju zemalja, koji su na najvišem nivou u novijoj istoriji, navedeno je u saopštenju za javnost.

Prijateljski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Viktora Orbana i česte razmene poseta na visokom i najvišem nivou, prema njegovim rečima, pružaju stabilan politički temelj za razvoj svih aspekata saradnje Srbije i Mađarske.

Ministar Selaković je sagovornika upoznao sa najnovijim provokacijama kosovskih vlasti i trenutnom situacijom na Кosovu.

Srbija će, prema rečima ministra Selakovića, nastaviti da bude stub stabilnosti regiona i promoter mirnog i političkog rešavanja nesuglasica, ali insistira i da međunarodna zajednica uloži napore kako bi sprečila opasne i destabilizujuće aktivnosti Prištine.

Selaković je i ovom prilikom zahvalio Mađarskoj na doslednoj i eksplicitnoj podršci Srbiji u procesu evrointegracija, i stavu da je našoj zemlji, kao ekonomskom i političkom epicentru regiona, mesto u EU, navodi se u saopštenju.

Ja
23. Septembar 2021.
To je dobro sto vas madjarska podrzava u procesu evrointegracija i sto ste dobri prijatelji !!!