Selaković poručio Haradinaj-Stubli: Bolje da ste sproveli ZSO, nego što dolazite nespremni na sastanke

Selaković
Izvor: Printskrin

Tokom današnje video-konferencije ministara spoljnih poslova učesnica Berlinskog procesa, čija je tema saradnja mladih i civilnog sektora u regionu, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković oštro je reagovao na nastup ministarke spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljize Haradinaj-Stubla, prenosi Pink.

Haradinaj-Stubla je tokom svog govora, nekoliko puta izašla van teme.

“Srbija je agresor, a Kosovo žrtva, Srbija se nikada nije izvinila za svoje zločine na Kosovu gde je ubijeno 1.500 dece, a 20.000 žena silovano”, rekla je ona.

Iako je sam format Berlinskog procesa statusno neutralan i bez obeležja učesnica, ministarka Kosova uključila se putem video-linka sa simbolima Kosova.

Srpski šef diplomatije odmah je oštro reagovao na ovakvo istupanje Haradinaj-Stubla.

“Umesto što nepripremljeni dolazite na ovakve skupove, bolje bi bilo da ste sproveli Briselski sporazum i omogućili formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Selaković.

Selaković je ukazao organizatoru da nisu ispoštovana pravila Berlinskog procesa od strane svih učesnika o statusno neutralnom predstavljaju i bez nacionalnih simbola.

On je dodao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu i okrenuta budućnosti i da će o tome i saradnji među mladima I civilnim sektorom govoriti na konfrenciji koja je i posvećena tome.

Ja
09. Novembar 2020.
Niko nije uradio u svetu takve zlocine ko sto su teroristi uradili i niko vase organe nije vadio i da ih proda vi ste najgori narod do sada to je vasa krivica prava ste imali zasto se zalite zbog toga sto ste sami krivi nemoj da se pravite ludi sami ste krive za sve sto se od tada i do danas desilo to je samo tako sto necete da priznate vase lazi i to je istina !!!