Selaković priredio svečanu večeru za ministre učesnike skupa Pokreta nesvrstanih zemalja

Svečana večera za predstavnike Pokreta nesvrstanih
Izvor: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković priredio je u Beogradu svečanu večeru za ministre učesnike komemorativnog skupa posvećenog 60. godišnjici prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Večeri prisustvuje više od 30 stranih zvanica, šefova delegacija u rangu ministra, kao i više ministara Vlade Srbije.

Selaković je, pozdravljajući zvanice, poželeo stranim delegacijama dobrodošlicu u rodno mesto Pokreta nesvrstanih.

"Iako svet nije isti kao pre šest decenija, iste su vrednosti koje delimo i želja da odamo počast slavnim trenucima naše zajedničke istorije“, rekao je Selaković.

On je gostima i njihovim državama i narodima poželeo zdravlje, sreću i mudrost u vremenima kada svet biva izložen rastućim izazovima.

"Nadam se da ćemo, na temeljima prijateljstva, saradnje i na vrednostima oličenim u Pokretu nesvrstanih, uspeti da zajednički pobedimo sve nedaće pred nama", kazao je Selaković.

Šef srpske diplomatije je gostima poželeo ugodan i plodotvoran boravak u Beogradu i izrazio nadu da će oni koji su prvi put u Srbiji poneti odavde najlepše uspomene i utiske.

Selaković je uoči večere, koja je organizovana u zgradi Geozavoda, goste upoznao sa projektom Beograd na vodi, koji je, kako je rekao, novo lice i motor razvoja naše prestonice.

Večeri su, osim ministra Selakovića, prisustvovali ministri Maja Gojković, Aleksandar Vulin, Jadranka Joksimović, Tatjana Matić, Tomislav Momirović, Branko Ružić, Vanja Udovičić i Branislav Nedimović.