Selaković sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji: Priština ne ispunjava obaveze iz Briselskog sporazuma

Nikola Selaković sa Emanueleom Žofreom
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žofreom.

Selaković je sagovorniku uputio čestitke i poželeo uspešan mandat, dodavši da očekuje nastavak dobre saradnje institucija Srbije sa Delegacijom EU, navodi se u saopštenju MSP Srbije.

Ministar je istakao da je članstvo u EU apsolutni spoljno-politički prioritet i strateško opredeljenje naše zemlje, kao i da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu.

Podvukao je da je Srbija otvorena za nastavak pune saradnje sa EU, njenim institucijama i državama članicama, kao i za intenzivan rad u cilju napretka i ubrzanja pregovaračkog procesa.

Selaković je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena regionalnoj saradnji, očuvanju stabilnosti i bezbednosti i diplomatskom rešavanju otvorenih pitanja.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je istakao da su dijalog I kompromis ključni za postizanje održivog dogovora, ali i podsetio da Priština uporno ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i ne omogućuje osnivanje Zajednice srpskih opština.

Selaković je ukazao da je neophodno da Priština pristupi primeni svih postignutih dogovora i poručio da očekujemo da Evropska unija, kao garant Briselskog sporazuma, čvrsto insistira na tome.

EU je već duže od dve decenije najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, rekao je ministar, I dodao da je pomoć koju Srbija dobija od EU ključna za naš reformski proces.

Takođe, ministar je istakao i da je Srbija, u uslovima pandemije, odgovornom politikom ostvarila ekonomsku i finansijsku stabilnost, kao i da statistički parametri pokazuju da je pandemija ostavila manje ekonomske posledice na Srbiju u odnosu na većinu drugih evropskih zemalja.

Ja
06. Septembar 2021.
Srbija je svega uradila ona je svoje obaveze ispunila dok teroristi lazu i s vega izbegavaju to nije reserve izbegavanje ZSO i obaveze briselskog sporazuma problemi se trebaju sve resiti da nebude vise problema nikome !!!
Ja
06. Septembar 2021.
To treba neko da resi sami se problemi ne rese problemi se moraju resiti nema vise lazi sila zla i nepravda dosta je svega zla i terorista!!!