Selaković sa Obradorom: Srbija visoko ceni dosledan stav Meksika o nepriznavanju Kosova

Selaković sa predsednikom Meksika
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa predsednikom Meksika Andresom Manuelom Lopesom Obradorom i naglasio da Srbija visoko ceni dosledan stav Meksika o nepriznavanju Кosova i podršku nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.  

Selaković je informisao predsednika Obradora o aktuelnoj situaciji na Кosovu, poslednjim provokativnim potezima Prištine, ali i o ugroženosti srpskih svetinja i srpske kulturne baštine.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo što delegacija Srbije u meksičkoj prestonici prisustvuje svečanom obeležavanju tri važne godišnjice Meksika i poručio da je čast deliti lepe trenutke sa prijateljima.

Ističući tradicionalno i iskreno prijateljstvo Srbije i Maksika, Selaković je izrazio posebno zadovoljstvo što se ova poseta poklapa i sa važnim jubilejom Srbije i Meksika - 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Ministar je dodao da će ova važna godišnjica biti obeležena prigodnim manifestacijama i u Srbiji i Meksiku. Poručio je da je Srbija opredeljena da unapređuje ukupne odnose sa Meksikom, sa posebnim akcentom na intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje. S tim u vezi, Selaković je kazao da bi od posebnog, istorijskog, značaja bila poseta predsednika Obradora Srbiji.

Takođe, Selaković je izrazio spremnost za jačanje saradnje u mnogim oblastima kao što su kultura, nauka, sport, obrazovanje, turizam, ali i saradnje gradova i opština.

Ja
28. Septembar 2021.
Hvala meksiku o nepriznavanja kosova !!!
Ramirez
28. Septembar 2021.
Jer dolazi Esmeralda sa Kasandrom na barikade, bas me iskreno interesuje