Selaković sa šefovima diplomatije Zelenortskih Ostrva i Nigera o potencijalima za saradnju 

Nikola Selaković sa šefom diplomatije Zelenortskih Ostrva
Izvor: Twitter

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa šefom diplomatije Zelenortskih Ostrva Rui Albertom de Figueiredo Soaresom o potencijalnim oblastima za razvoj bilateralne saradnje. Nakon tog sastanka sastao se i sa kolegom iz Nigera Hasumi Masuom, i izrazio spremnost za unapredjenje odnosa Srbije sa tom zemljom.

Kako je na Tviteru navelo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prilikom sastanka sa Rui Albertom de Figueiredo Soaresom potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede. 

"Na marginama 77. Generalne skupštine UN, ministar Selaković je razgovarao sa svojim kolegom Rui Albertom de Figueiredo Soaresom. Ministri su razgovarali o potencijalnim oblastima za razvoj bilateralne saradnje. Potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede", navelo je Ministarstvo. 
 

 

Selakovic se u Njujorku sastao i sa kolegom iz Nigera Hasumi Masuom, i izrazio spremnost za unapredjenje odnosa Srbije sa tom zemljom.

Ministri su razmenili pozive za posetu, a Selaković je konstatovao da postoji značajan prostor za razvoj saradnje u oblastima kao što su poljoprivreda i obrazovanje.