Šerifi o Kurtijevoj izjavi: Dva različita odgovora na isto pitanje, koga je slagao?

Bilal Šerif
Izvor: Printscreen

Poslanik Nisme Biljal Šerifi istakao je da je kosovski premijer Aljbin Kurti na sednici Skupštine poslanicima rekao da je sporazum o registarskim tablicama postignut na sastanku održanom u četvrtak, dok je u intervjuu za nemački list naveo da je dogovor o registarskim tablicama postignut nakon što mu je ambasador SAD Džefri Hovenijer dao informacije o bezbednosti, koje ranije nije imao, prenosi Periskopi.

Šerifi je upitao u kojoj izjavi je Kurti slagao.

"Za isto pitanje, dve različite izjave koje jedna drugu isključuju. Sada se postavlja pitanje koga je Kurti lagao, na sednici Skupštine kada je „obavestio” poslanike o postignutom dogovoru ili u intervjuu datom novinaru Majklu Martensu", naveo je Šerifi.

On je dodao da je najveća verovatnoća da je lagao prilikom informisanja poslanika na skupštinskoj sednici, jer kakao je rekao, Kurtiju nije prvi put da stranim medija daje više informacija nego poslanicima u skupštinskoj sali.

Prema njegovim rečima, Kurti se prema poslanicima u Skupštini Kosova ponaša na isti način kao što se zloglasni car Kaligula ponašao prema senatu i senatorima Rima.

"Ovakav pristup Kurtija dokazuje totalno nepoštovanje prema predstavnicima građana Kosova, poslanika Skupštine. To je dokaz da se Kurti prema Skupštini Kosova i poslanicima ponaša na isti način kao što se zloglasni car Kaligula ponašao prema senatu i senatorima Rima", poručio je Šerifi.