„Šetnja za mir u Izraelu“ u Beogradu: Ne smeju biti zaboravljeni svirepi teroristički zločini

"Šetnja za mir u Izraelu" održana u Beogradu
Izvor: Kosovo Online

U Beogradu je danas održana “Šetnja za mir u Izraelu”, a učesnici su na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanu upalili sveće za žrtve napada u Izraelu i pročitali molitvu za mir, piše N1.

Građani su minutom ćutanja odali poštu ubijenima.

Prethodno su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta i krenuli u “Šetnju za mir u Izraelu” Ulicom kneza Mihaila do Kalemegdana.

Građani su nosili izraelske zastave i transparent “Šetnja za Izrael”, kao i fotografije ubijenih i kidnapovanih.

Iz organizacije "Haver Srbija" rekli su da je „Šetnja za mir“ posvećena svim žrtvama terorističkog napada 7. oktobra, njihovim porodicama i prijateljima.

„Učestvujemo u žalosti sa porodicama žrtava dok se molimo da svi taoci budu pušteni i vraćeni kućama“, rečeno je iz organizacije.

Oni su naveli da zastrašujuće slike iz Izraela, svirepi teroristički zločini nad civilnim stanovništvom, među kojima je bilo puno dece, mladih i starih, nikada ne smeju biti zaboravljeni.

„Ovo je bio planiran i organizovan napad sa ciljem da se ubije što više Jevrejki i Jevreja. Dan koji će ostati upamćen u istoriji kao najveći pogrom nad Jevrejima nakon Drugog svetskog rata. Naša ljudska dužnost je da glasno osudimo i ustanemo protiv surovog čina terorizma. Nije vreme za ćutanje“, rekli su organizatori.

Prema njihovim rečima, uspostavljanje mira će biti teško i dugotrajno, ali je moguće uz puno hrabrosti, empatije, solidarnosti, snage, odgovornosti, razumevanja i nade.