Simić o tekstu RSE: Lažna vest da Srpska lista ima dva uslova za učešće na izborima, očekujem izvinjenje i demanti

Igor Simić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić demantovao je pisanje medija Radio Slobodna Evropa da je izjavio da SL ima dva uslova za učešće na izborima na severu Kosova i istakao da se radi o lažnoj vesti.

Simić je u objavi na Fejsbuku istakao da od redakcije RSE, koja je objavila tu vest, očekuje momentalno izvinjenje i demanti.

On je objavio i pisani odgovor koji je dao novinaru tog medija povodom situacije na severu, a koji glasi:

"Prioritetna pitanja koja se moraju rešiti kako bi se deeskalirala situacija na terenu a koja su ujedno zahtev Srba na severu Kosova i Metohije jesu da Kurtijevi specijalci napuste opštinske zgrade na severu, da lažni gradonačelnici koji nemaju nikakav legitimitet i legalitet ne dolaze u ove zgrade jer ih građani nisu birali, i da se puste na slobodu neosnovano uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović, odnosno da se prestane sa progonom naših sugrađana koji su na protestima u poslednje dve godine branili mir i slobodu od nasrtaja režima Aljbina Kurtija“.

Simić je napomenuo da je stav Srpske liste kada je reč o izborima poznat od ranije. 

„A što se izbora tiče, od ranije je poznat stav Srpske liste, da se prvo moraju povući Kurtijevi specijalci sa severa Kosova i Metohije, gde su nelegalno prisutni, i mesecima maltretiraju Srbe, pa čak i pucaju u njih, i da se konačno, nakon deset godina formira Zajednica srpskih opština u skladu sa dogovorima iz 2013. i 2015. godine“, poručio je Simić.

Simić je ovom prilikom pozvao sve medije da „ne nasedaju na provokacije i izmišljotine koje su plasirali na sajtu RSE".

Nakon zahteva Simića, RSE je ispod vesti dodao da ne pristaje na izmenu teksta.