Simić: Vučićeva politika garantuje budućnost i opstanak Srba na Kosovu

Igor Simić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je, nakon što je Skupština Srbije usvojila izveštaj o Kosovu i Metohiji, da su Srbi sa Kosmeta, koji su sednicu pratili sa galerije parlamenta, mogli ponovo da čuju da su jedino predsednik Aleksandar Vučić i politika koju on zastupa, politka budućnosti, opstanka i ostanka Srba na Kosmetu.

- Nažalost, oni koji su danas u opoziciji, a nadam se da nikada neće doći u poziciju, da odlučuju o Srbiji i srpksom narodu na KiM, nisu dali nijedan konstruktivan predlog, na jedan faktografski izveštaj Kancelarije za KiM, o sijaset projekta koji su sprovedeni i sprovode se na KiM, unapređuju ekonomski položaj srpskog naroda, ali i uslove u kojima Srbi žive severno i južno od Ibra - rekao je Simić posle sednice parlamenta.

Kako je rekao, opozicija je imala samo reči kritike, i to „u smislu laži“, a ne konstruktivne kritike, kako bi se nešto na KiM poboljšalo i unapredilo na korist Srba.

"Još jednom su Srbi na KiM razumeli sve poruke, jer smo dovojno politički pismeni da shvatimo da jedino politika predsednika Aleksandra Vučića, mir, sigurnost i stablnost za Srbe na KiM, znači ono šta možemo da očekujemo u budućem periodu", rekao je Simić.

On je naveo da će se sva ekonomska ulaganja, značajna za Srbe u južnoj pokrajini, nastaviti.

"A, oni neodgovorni pojedinci, koji zastupaju neke tuđe interese, i koji su probali lažima, uvredama i klevetama na račun srpskog naroda i predsednika, ne smeju nikada da dođu u poziciju da odlučuju o srpskom narodu", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, tokom rasprave se još jednom videlo da svi koji iskreno žele da se bore za KiM i Srbe na Kosovu i Metohii stoje iza predsednika Vučića.

Tu, istakao je, nema nikakvih podela, već samo puno jedinstvo onih koji su svesni trenutka u kojem se nalazimo i svesni toga da je borba teška, ali da od nje ne možemo da odustanemo.

"Na čelu te borbe, onaj koji trpi najviše udaraca, je predsednik Aleksandar Vučić i to Srbi sa KiM dobro znaju, i ocenjuju najvišom ocenom na izborima na kojima Aleksandar Vučić pobeđuje“, rekao je Simić.