Sinani: Arifi vanrednom sednicom Skupštine opštine Preševo želi da produži politički život

Ardita Sinani
Izvor: Koha ditore

Savetnica kosovskog premijera Ardita Sinani istakla je da se po prvi put u istoriji Skupštine opštine Preševo, vanredna sednica održava u nedelju u, kako je navela, potpunom informativnom mraku, kao i da je održana u cilju "produžetka političkog života" predsednika te opštine Šćiprima Arifija.

Sinani je na Fejsbuku navela da je nezadovoljstvo vladajućom partijom u Preševu sve veće.

“To je produžetak političkog života, jer se poslednjih dana nezadovoljstvo rukovodstvom lokalne vlasti, osim izvan političkog tabora većine, javlja i unutar nje, dovodeći tako situaciju da se odbornik iz redova Alternative za promene i Demokratske unije Albanaca distancira od politike gradonačelnika i istupa iz vladajuće većine”, navodi Sinani.

Kako je istakla, u nekoliko minuta, koliko je trajala vanredna sednica, donet je veliki broj odluka bez rasprave, i da su poslanici o održavanju sednice obavešteni porukom.

Dodaje da je "ispitivanje političke situacije", što je, kako je navela, bio razlog održavanja sednice, prošlo bez ikakvog govora, i bez objašnjenja na koju političku situaciju se misli.

“Možda će se u narednim danima razjasniti zašto bi namera da se politički održi u životu ucenjeni pojedinac duboko uronjen u mulj beogradskog političkog podzemlja, trebala da se drži prikriveno, bez medija, vikendom, u 8 ujutru, i propraćeno pod opravdanjem „vanredne sednice“ i da se „preispita“ možda i „politička situacija“. Možda će na videlo izaći i mračni dogovori sa Srpskom listom”, dodaje, između ostalog, Sinani.

Ističe da su Albanci u Preševu shvatili "zbog čega Arifi kritikuje institucije Kosova i Albanije, a ne usuđuje se da kaže ni reč o šefu BIA kome je Amerika uvela sankcije".