Sinani: Pozdravljamo svaku odluku koja jača suverenitet Kosova

Gradonačelnica Preševa Ardita Sinani sa Aljbinom Kurtijem
Izvor: GazzetaExpress

Gradonačelnica Preševa Ardita Sinani pozdravila je odluku kosovske vlade o uvođenju reciprociteta za registarske tablice gradova u Srbiji, ali i izrazila nadu da će vlada Aljbina Kurtija doneti olakšice za Albance iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, prenosi Gazeta ekspres.

Sinani je istakla da je, kako kaže, proces jačanja suvereniteta Kosova takođe u interesu Albanaca koje žive u ovom delu Srbije.

„Pozdravljamo svaku odluku koja jača suverenitet Kosova, poput mera reciprociteta u vezi sa korišćenjem privremenih registarskih tablica građana Republike Srbije. Proces jačanja suvereniteta Kosova je takođe u interesu Preševske doline”, rekla je ona.

Gradonačelnica Preševa je naglasila da očekuje od kosovske vlade da primeni posebne uslove za Albance koji žive u Preševskoj dolini.

„Verujemo da će proces mera reciprociteta Vlade Kosova u narednim danima biti praćen odlukama koje su u interesu Preševske doline. U ovom slučaju, odlukama koje će olakšati kretanje građana opštine Preševo i Preševske doline na Kosovu“, zaključila je Sinani.