Skot u Pranjanima: Činimo sve što možemo da takse budu ukinute, posmatramo situaciju oko glasanja na severu Kosova

Skot
Izvor: Ras Srbija

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot rekao je danas da SAD rade sve što je u njihovoj moći da utiču na sledeću kosovsku vladu da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači - da ukinu takse, javlja Tanjug.

Skot je u Pranjanima, posle obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard, na pitanje novinara da li će SAD uticati na kosovske Albance da ukinu takse ali i da omoguće da Srbi mogu da glasaju sa važećim dokumentima na predstojećim izborima, rekao da SAD rade sve što mogu.

"Mislim da smo bili jasni - i sa moje strane i sa strane predstavnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan - da ćemo učiniti sve što možemo da utičemo na sledeću vladu Kosova da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači da ukinu takse koje nikako ne pomažu u traganju za pomirenjem između Srbije i Kosova", rekao je on.

Što se tiče izbora na Kosovu, Skot je rekao da posmatraju situaciju.

“Koliko sam razumeo ista pravila su bila važeća i na prethodnim lokalnim izborima na severu Kosova i svi ljudi su uspeli da glasaju. Nadam se da će svaki građanin Kosova upotrebiti svoje pravo da glasa, kako Srbi tako i Albanci", napomenuo je američki ambasador.