Skupština opštine Severna Mitrovica izglasala odluku o priključenju Asocijaciji kosovskih opština

Zgrada Opštine Severna Mitrovica
Izvor: Ekonomia online

Poslanica Samoopredeljenja u Skupštini opštine Severna Mitrovica Aida Ferati-Dolji saopštila je danas da su odbornici na sednici izglasali da se Opština Severna Mitovica pridruži Asocijaciji kosovskih opština.

Ona je nakon sednice na Fejsbuku napisala da je ovaj korak "pokazatelj posvećenosti jačanju i saradnje lokalnih samouprava".

"Danas je na sednici Skupštini opštine glasano u korist učlanjenja Severne Mitrovice u Asocijaciju kosovskih opština. Ovo glasanje pokazuje posvećenost i podršku snažnoj saradnji i jačanju lokalne vlasti. Saradnja i integracija opština ključni su za rešavanje izazova i izgradnju ujedinjenijeg i održivijeg društva za sve", rekla je Dolji.

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahim rekao je da će odluka Skupštine opštine Severna Mitrovica biti upućena Ministarstvu administracije i lokalne samouprave na ocenu zakonitosti, a zatim se očekuje da bude upućena u Asocijaciju na razmatranje.

Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana je 2001. godine, kao neprofitna organizacija, čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajuću srpske opštine.