Skupština sutra nastavlja rad, planirano održavanje dve sednice

Skupština Kosova
Izvor: Lajmi

Poslanici Skupštine Kosova naći će se sutra ponovo u skupštinskim klupama, a kako je najavljeno, biće održane dve plenarne sednice, od kojih će jedna biti nastavak prethodne, prenosi Ljajmi.

Na dnevnom redu nastavka plenarne sednice od 10.00 časova biće glasanje o godišnjem izveštaju Agencije za upravljanje memorijalnim kompleksima Kosova za 2020. godinu, dok će na novoj plenarnoj sednici, zakazanoj za 10.15 sati, na dnevnom redu biti 12 tačaka.

Razmatranje Nacrta zakona o potvrđivanju izmena i dopuna Sporazuma o sufinansiranju projekta „Program podrške vodosnabdevanju i kanalizaciji u ruralnim područjima faza (izlaz) VI“, između Vlade Kosova i Vlade Švajcarske, biće jedna od tačaka dnevnog reda.

Skupština bi trebalo da razmotri i Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju „Kosovski hitni projekat za "Kovid -19 - dodatno finansiranje“, između Kosova i Međunarodne razvojne asocijacije.

Razmatraće se i Nacrt zakona o radovima od plemenitih metala, kao i Nacionalni program za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (NPISAA) 2021. - 2025. godine.

Šredviđeno je i da se pred poslanicima nađe i revizija Akcionog plana za sprovođenje druge faze političkih prioriteta dogovorenih između EU i Kosovske agende za evropske reforme, kao i pregled Izveštaja sa preporukama, u vezi sa Revizijom učinka Izveštaj „Transparentnost i odgovornost u procesu finansiranja nevladinih organizacija".

Poslanici će razmotriti i izveštaj sa preporukama, u vezi sa Izveštajem o reviziji učinka „Sprečavanje i odgovor na vanredne situacije: poplave“, kao i o formiranju ad hoc komisije za izbor kandidata za člana Odbora za žalbe na medije.