SL: Pokret "Otadžbina" nastoji da greške Đilasa, Jeremića i Tadića pripiše Vučiću

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Svako ko se usudi da stane u zaštitu interesa srpskog naroda na Kosovu naići će na otpor istih onih koji su ćutke gledali kako Srbe proteruju i ubijaju, saopštila je Srpska lista.

"Tako i tzv. pokret ’Otadžbina’, koji čine Đilasovi podrepaši Marko Jakšić i Slaviša Ristić, a koji kao i ranije nemaju hrabrost da imenom stanu iz ove političke kombi družine, nastoje da sve greške svojih drugova Đilasa, Jeremića, Tadića i ostalih pripišu predsedniku Aleksandru Vučiću. Po pravilu  lopov u poštenje ne veruje. Tako i ovi Đilasovi pajtosi koji su sebe i svoje porodice obezbedili širom centralne Srbije, danas drže slovo o tome zašto nema Srba u Vučitrnu, a ne pitaju Vuka Jeremića i Đilasa šta su uradili dok su 2004. godine u pogromu proterivali Srbe? Zašto nisu zaštitili decu u Goraždevcu ili žeteoce u Starom Grackom kada su imali svi vlast na raspolaganju“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Navode, kako govore o tome kako Vučić ne otvara fabrike, "a dobro znaju da su partijski drugovi Marka Jakšića i Slaviše Ristića crnim slovima upisani pored reči privatizacija, zbog koje je razorena srpska privreda".

U godini kada je najveći  broj mladih ikada zapošljen u srpskom zdravstvu na Kosovu, „ovi licemeri govore o nezaposlenosti, a zaboravljaju da kažu da se u njihove vreme radno mesto plaćalo, osim ukoliko su se upošljavala njihova deca i bliski rođaci“.

"Srpski narod dobro zna šta je predsednik Vučić uradio i šta radi za Srbe na Kosovu u Metohiji, i zato iznova i iznova daju punu podršku politici mira i ekonomskog jačanja koju promoviše i sprovodi predsednik Vučić. U isto vreme Đilasu, Jeremiću, Ristiću i Jakšiću hvalospeve na Kosovu i Metohiji pričaju, ali na albanskom jeziku i van srpskih sredina“, istaknuto je  u saopštenju.

Srpska lista reagovala je na jučerašnje saopštenje pkoreta "Otadžbina" u kom se, između ostalog, navodi da "predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da će zaštiti Srbe na Kosovu, ali se nad njima svakodnevno sprovodi nasilje Albanaca".