SL: Potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog

Srpska lista
Izvor: Srpska lista

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem održala je danas sastanak sa specijalnim predstavnikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom.

“Na sastanku je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština, u cilju smanjenja tenzija i očuvanja mira”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja.

“Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda”, poručila je delegacija Srpske liste.

Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana.

Na kraju sastanka, delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da Srpska lista nikada nije bila deo problema, već deo rešenja uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda.