Smajlović: Za Srbiju bitno da nema zaoštravanja između Rusije i SAD, Putin se ruga Zapadu

Ljiljana Smajlović u Hit tvitu
Izvor: Prt. Scr.

Kolumnistkinja Nedeljnika Ljiljana Smajlović ocenjuje da je za Srbiju od velikog značaja da nema poremećaja i tenzije između Rusije i Amerike, prenosi Pink.

Ona je podsetila da se Putin rugao Zapadu na njihovu opasku da su “morali da bombarduju Jugoslaviju".

“Pošto Zapad kaže morali smo da bombardujemo Jugoslaviju da ne bi bilo genocida Putin se zapravo ruga toj vrsti upotrebe navodeći da je i tamo genocid, da su Rusima grozni uslovi života”, dodala je Smajlović.

Dodala je da je Putin i hteo da sruši bezbednosnu strukturu Evrope i da ponovo otvori pitanje šta su pravila u Evropi.

“Za malu zemlju poput Srbije je od najvećeg značaja da nema poremećaja i da nema tenzije, da nema zaoštravanja između Rusije i Amerike. Međutim, sada je antiruska politika u Vašingtonu postala strašno bitna”, kaže ona.

Smajlović je ukazala da je Donald Tramp četiri godine demonizovan kao ruski element i Putinova marioneta, a to nije bilo moguće bez demonizacije Rusije.

Ona je navela da celu situaciju posmatra iz ugla zapadne politike prema nama i celom svetu, budući da nije poznavalac ni ruskog jezika, ni Rusije, ni Ukrajine.

“Da nije mučno bilo bi zabavno, stalno se govori pogledajte šta radi Putin. Američki analitičari dok objašnjavaju šta on radi, zapravo opisuju delovanje NATO”, navodi Smajlović i čini joj se da Putin to radi namerno izazivajući NATO i podsećajući ih na njihove poteze, misleći na priznanje Donjecka i Luganska, a zatim i upotrebu genocida.