Socijaldemokratska partija traži oprost novčanih kazni tokom pandemije

Dardan Molićaj
Izvor: Ekonomia online

Socijaldemokratska partija podnela je Skupštini Kosova peticiju sa potpisima za oproštaj novčanih kazni izrečenih tokom pandemije, prenosi Ekonomija onlajn.

Član Socijaldemokratske partije Nolj Nushi rekao je da je peticiju za usvajanje  nacrta zakona o oproštaju novčanih kazni tokom pandemije preduzećima potpisalo  preko 11 hiljada građana širom kosova.

"Mi smo kao građani i politički aktivisti prikupili  potpise u svakom mestu na Kosovu. Peticiju je potpisalo preko 11 građana što smo predali u skupštinu", rekao je Molićaj.

Nuši ističe da su novčane kazne protiv građana izrečene neracionalno i više nemaju nikakav efekat i podsetio da su stranke u jeku pandemije održavale svoje predizborne kampanje u kojima nije poštovana nijedna pandemijska antikovid mera za šta niko nije osuđen..

"Veliku ulogu u našoj peticiji  odigrale su kampanje političkih partija u  kojima nije  poštovana nijedna zaštitna mera. Istovremeno, izrečeno je više od 200.000 kazni, što znači da je osuđeno čak 10 odsto građana, dok na Kosovu nema vakcina ni ekonomske pomoći", istakao je Molićaj.

On je zahtevao da se peticija hitno uvrstiti u dnevni red skupštinske sednice i naveo da bi 120 poslanika trebalo da glasa o ovom nacrtu zakona.