Šoši: Sastanak poslaničke grupe DPK o skupštinskim odborima

DPK u skupštini
Izvor: Reporteri

Poslanica DPK Ariana Musliu Šoši izjavila je da će na današnjem sastanku poslaničke grupe DPK biti razmotreno pitanje skupštinskih odbora, prenosi Reporteri.

Šoši je negirala da će na sastanku biti razgovora o izboru predsednika i naglasila da će jedina tema biti sledeća sednica Skupštine.

"Parlamentarna grupa DPK se sastaje popodne. Razgovaraćemo o sledećoj sednici Skupštine, posebno o formiranju parlamentarnih odbora. Na sastanku nećemo razgovarati o predsedniku", rekla je poslanica DPK.

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo da u petak održi plenarnu sednicu na kojoj će se razmotriti predlog za uspostavljanje i funkcionisanje skupštinskih odbora. Samoopredeljenje će predsedavati u sedam odbora, DPK i DSK kao opozicionim strankama pripadaju dva odbora, a ABK, Srpskoj listi i strankama manjinskih zajednica pripada predsedavanje jednim skupštinskim odborom.

Najveća parlamentarna grupa stranke Samoopredeljenje će predsedavati u sedam odbora: Odborom za budžet, rad i transfere, Odborom za zakonodavstvo, mandate i imunitete, Odborom za obrazovanje i sport, Odborom za inovacije i poduzetništvo, Odborom za poljoprivredu, Odborom za spoljne poslove i dijasporu, Odborom za lokalnu samoupravu i medije i Odborom za zdravstvo.

Parlamentarna grupa DPK predsedavaće u dva odbora: Odborom za ekonomiju i strateška ulaganja i Odborom za nadzor Kosovske obaveštajne agencije.

Demokratski savez Kosova će predsedavati Odborom za evrointegracije i Odborom za nadzor javnih finansija.

Poslanička grupa Alijanse za budućnost Kosova predsedavaće Odborom za pitanja bezbednosti i odbrane, dok će poslanička grupa 6 Plus predsedavati Odborom za ljudska prava, nestala lica i predstavke.

Poslanička grupa Srpska lista predsedavaće Odborom za prava i povratak zajednica.