Spahiu o Kurtijevim pozivima na ujedinjenje Albanaca: Rama bi celo Kosovo vratio Srbiji

Nedžmedin Spahiu
Izvor: Kosovo Online

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu zatražio je od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se "skoncentriše", poručivši mu da ne može da "ubedi policajce i vojnike da svojim životom štite zastavu Kosova na severu ukoliko on sam pokazuje da ima drugu zastavu u srcu".

Spahiu je na Fejsbuku, reagujući na Kurtijev govor o ujedinjenu Albanaca kao glavnom nacionalnom cilju, na današnjoj sednici Generalnog saveta Samoopredeljenja, upitao kosovskog premijera zašto su se policija ili vojska "žrtvovali na severu ukoliko on hoće Kosovo da da albanskom premijeru Ediju Rami koji bi vratio celo Kosovo Srbiji".

"Premijeru, skoncentrišite se! Ne možete više da ubedite policajce i vojnike da svojim životom zaštite zastavu Kosova na severu ako pokažete da imate drugu zastavu u srcu. Ako hoćete da date Kosovo Ediju Rami, zašto su policija ili vojnici žrtvovali za sever Kosova, kada znaju da će Edi Rama vratiti celo Kosovo Srbiji kao što je to učinio njegov politički prethodnik Enver Hodža", napisao je Spahiu.