Srbi na barikadama 19. dan, blokiran i put iz pravca Kuršumlije prema prelazu Merdare

Merdare
Izvor: Kosovo Online

Srbi sa severa Kosova 19. dan su na barikadama, a oko 50 ljudi sinoć je blokiralo prelaz Merdare iz pravca Kuršumlije ka Podujevu u znak podrške Srbima sa Kosova.

Postavljeni su kamioni i traktori, zbog čega je kosovska policija u potpunosti zatvorila prelaz Merdare za saobraćaj, a Ministarstvo spoljnih poslova Kosova pozvalo je sinoć da se izbegava prelaz Merdare i da se koriste drugi prelazi - Mutivode i Bela zemlja.

Posle podizanja borbene gotovosti vojske i policije na najviši nivo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške. On je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio da je sinoć sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem obišao garnizon Raška.

Tokom jučerašnjeg dana postavljene su još dve barikade - u Bošnjačkoj mahali i na mostu kod Dudinog Krša u opštini Severna Mitrovica.

Poruka Srba sa severa Kosova je da će barikade ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa severa povuku specijalne snage kosovske policije.