Srbija donira Ugandi 40.000 vakcina protiv koronavirusa

Selaković sa Džedžeom Odongom Abubakarom
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas, na marginama komemorativnog skupa Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, sa ministrom inostranih poslova Ugande Džedžeom Odongom Abubakarom.

Na sastanku je istaknuto da su politički odnosi Srbije i Ugande tradicionalno prijateljski i dobri, a da sećanje na ulogu SFRJ u periodu antikolonijalne borbe i dalje predstavlja jedan od pozitivnih temelja na kome se baziraju naši savremeni odnosi.

Ministar Selaković konstatovao je da bi zamah političkim odnosima Srbije i Ugande trebalo dati češćom razmenom poseta na visokom nivou.

Sagovornici su se založili za jačanje saradnje na svim poljima od obostranog interesa, pre svega u oblasti ekonomije i izgradn infrastrukture.

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na principijelnoj podršci Ugande teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ministar je poručio da je naša zemlja spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, napominjući da veliku pažnju pridajemo programu „Svet u Srbiji“, da želimo da se mladi iz Ugande prijavljuju za stipendije, potom i obrazuju u našoj zemlji.

Ovom prilikom, dvojica ministara potpisala su ugovor kojim Srbija donira Ugandi 40.000 vakcina AstraZeneka.

Ja
12. Oktobar 2021.
To je dobro sto srbija donira ugandi 40 000 vakcina protiv korona virusa !!!