Srpska lista: Briselski sporazum napadaju isti oni koji su ćutali kada je Priština proglašavala nezavisnost

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista saopštila da je razumljivo šro napadi na Briselski sporazum dolaze iz Prištine, ali i konstatovala da poslednjih dana napadi dolaze i od pojedinih političara iz Srbije, poput lidera Pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića.

"Napadi na Briselski sporazum po pravilu dolaze iz Prištine, jer njihovi političari nastoje da izbegnu odgovornost za formiranje Zajednice srpskih opština. To je jasno svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji, ali ovih dana protiv dokumenta kojim se garantuje formiranje ZSO, koja treba da institucionalno zaštiti srpski narod i njegova kolektivna i pojedinačna prava istupaju i Đilasovi pajtosi, promoteri okupirane Srbije i sluge nekih stranih službi poput Mlađana Đorđevića", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz Srpske liste, neverovatno je kako Đorđević nikada nije upitao "svoje kompanjone" zašto su ćutali kada je u Prištini proglašavana nezavisnost 2008. godine.

"Zašto su ćutali kada se u vreme njihove vlasti desio najveći broj zločina nad Srbima, pa i pogrom 2004. godine, kao i zašto su poslali onako infantilno pitanje međunarodnom sudu pravde kojim je Priština umalo legalizovala nezavisnost", pitaju iz Srpske liste.

Kako dodaju, "svoju radoznalost i brigu za Kosovo i Metohiju Mlađan Đorđević pokazuje selektivno, i samo onda kada mu za to dozvolu da Đilas, ali te radoznalosti nema o gore pomenutim pitanjima. Zato Mlađan Đorđević po principu preslikavanja pokušava da napadima na direktora Petra Petkovića zamagli svoju sramnu političku prošlost kojom su njegovi patroni unazadili srpski narod na Kosovu i Metohiji".

Srpska lista je saopštenjem reagovala na izjavu Đorđevića koji je kritikovao ocenu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je Briselski sporazum "ugaoni kamen opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".