Srpska lista: Današnje hapšenje u Leposaviću poruka Srbima da nemaju pravo na protest

Srpska lista
Izvor: Facebook

Današnje hapšenje Nebojše Virijevića u Leposaviću je očigledna poruka svim Srbima da nemaju pravo na protest i izražavanje političkog stava, saopštila je Srpska lista.

"Najoštrije osuđujemo neosnovano hapšenje i određivanje pritvora Nebojši Virijeviću koje ima za cilj da se zastraše građani Leposavića kako bi prestali da demokratski protestuju više od dva meseca, tražeći da nelegalni gradonačelnik i Кurtijevi specijalci napuste opštinsku zgradu u koju su ušli silom i bez ikakvog osnova onemogućavaju da građani ostvaruju svoja prava. Današnje hapšenje je očigledna poruka svim Srbima da nemaju pravo na protest i izražavavanje političkog stava, šta više, to Srbima uskraćuje Кurtijev režim koji je na vlast došao nakon desetina više nego nasilnih protesta“, navodi se u saopštenju.

Sa žaljenjem, Srpska lista konstatuje da "ta ista Кurtijeva policija nikada nije tako revnosna prema onima koji napadaju Srbe i prete da će ih proterati, kako na severu tako i na jugu Кosova".

"Da stvar bude gora, Virijević je kao nevin čovek danas u pritvoru umesto sa svojom decom, a na osnovu prijave Кurtijevog potrčka Radoice Radomirovića, koji je jedan od nekoliko Srba koji su poslušnici režima Aljbina Кurtija, a koje srpski narod gleda sa prezirom, oprašta im jer oni ne znaju šta rade, ali ne zaboravlja“, ističe Srpska lista.

Da je do pravde i dokaza, dodaje se, Radoica Radomirović bi bio u pritvoru, jer je njegova prošlost puna kriminalnih dela, između ostalog i zbog upućivanja pretnji građanki Leposavića i njenoj maloletnoj deci.

Ovo neosnovano hapšenje, ukazuje Srpska lista, nije put ka deeskalaciji, već dodatna eskalacija.

"Zahtevamo da se Virijević, koji je porodičan čovek, i neko koga poštuju svi u Leposaviću, odmah pusti na slobodu jer nije počinio nikakvo krivično delo niti prekršaj. Ujedno pozivamo međunarodnu zajednicu da prestane da ćuti na teror koji Srbi trpe, a građane Leposavića da budu složni i jedinstveni, jer je država Srbija uz srpski narod“, navodi se u saopštenju Srpske liste.