Srpska lista: Desetak srpskih porodica u selu Odanovce na udaru piromana

Srpska Lista
Izvor: Kosovo Online

Srpska lista saopštila je da se po drugi put, u kratkom periodu, desetak srpskih porodica u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica našlo na udaru piromana i dodala da su nekažnjavanje odgovornih za napad na Srbe i otvoreno institucionalno nasilje pogodno tlo za ekstremiste kojima smetaju i malobrojni Srbi u Odanovcu.

"Sinoć je porodici Milenković izgorela štala sa balama sena i poljoprivrednim alatkama koje ovom porodičnom gazdinstvu obezbeđuju opstanak na svojoj zemlji. Zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica poput ovog posledica je direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je trašna činjenica da niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe južno od Ibra.

"Režim Aljbina Kurtija je uspeo da kreiranjem haosa svojim antisrpskim odlukama, ostavi po strani pažnju međunarodne javnosti sa svakodnevnih etnički motivisanih napada na naše građane. I ovaj napad, kao i svi prethodni nisu ni slučajni, ni jedinstveni slučajevi već očigledno deo ozbiljnog i sveobuhvatnog plana za progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta", naglašeno je.

Kako kažu, mir je najveća vrednost, koju se mora "čuvati i braniti od nasrtaja Aljbina Kurtija".

"Ali mir nije kada se progoni srpski narod, zabranjuje srpski dinar, ukidaju plate, penzije, stipendije i socijalna davanja, ili kada se napadaju malobrojni Srbi koji samo žele da žive na svojoj zemlji", poručuje Srpska lista.