Srpska lista: Euleks, Unmik i KFOR da obezbede sigurnost za sve građane

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Poslednji napad na srpsku školu u Binaču, u opštini Vitina, rezultat je pojačanih tenzija i opšte histerije koja vlada na Kosovu, gde se političke igre uvek prebiju preko leđa srpskog naroda, pa čak, nažalost kao u ovom slučaju, preko onih najmlađih, ocenila je Srpska lista.

Kako je navedeno u saopštenju Srpske liste, juče je takođe, bez ikakvih osnova, protivpravno lišen slobode Svetomir Bačević, koji je iz Gornjeg Milanovca, gde živi, došao da obiđe svoje imanje kod Peći.

Iz Srpske liste poručuju da je tim činom svim raseljenim Srbima poslata poruka da im je "povratak na svoja imanja i ognjišta zabranjen".

"Srpska lista najoštrije osuđuje ove akte kojima se vrši pritisak na naše sunarodnike, i zahteva da kosovske institucije i albanski lideri ne stiču političke poene agresivnim delovanjem nad našim narodom. U predvorje političkih događaja koji nam predstoje apelujemo na KFOR, Euleks, Unmik i ostale koji imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost, da povećaju svoje prisustvo na terenu i preventivno deluju kako bi sačuvali mir i bezbednost za sve građane", ističe se saopštenju Srpske liste.

Ja
23. Decembar 2020.
To treba da bude sigurnost jer ima raznih terorista kriminala i svega sto netreba na kosovu narod treba imati sigurnost !!!!!