Srpska lista: Kurti nastavlja sa represijom, ukida pravo na lečenje Srbima na Kosovu

Srpska lista
Izvor: Srpska lista

Srpska lista ističe da režim Aljbina Kurtija upadima u apoteke i otimanjem lekova na severu Kosova ukida srpskom narodu pravo na lečenje, a da mu za to iz međunarodne zajednice stižu pohvale za poštovanje ljudskih prava i podrška za ulazak u Savet Evrope.

“Danas su u Leposaviću po Kurtijevom nalogu do zuba naoružani policajci sa džipovima upali u dve apoteke u Leposaviću i jednu u Lešku i od zaposlenih oduzeli lekove pred očima starih i bolesnih koji sada ne mogu doći do svoje propisane terapije”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste podsećaju da 10 meseci na osnovu “usmene”, pretpostavljamo Kurtijeve naredbe, zabranjeno je dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije a sve kao deo plana režima u Prištini kako bi se ugrozio opstanak srpskog naroda i ukinulo pravo na lečenje i normalan život našem narodu.

U saopštenju se navodi da dok s jedne strane režim Aljbina Kurtija nastavlja da upada u apoteke na severu Kosova, otima lekove i ukida srpskom narodu pravo na lečenje, s druge strane iz međunarodne zajednice stižu pohvale istom tom režimu za poštovanje ljudskih prava i podrška za ulazak u Savet Evrope.

“Zahtevamo da represija nad našim narodom prestane, da međunarodna zajednica konačno izađe iz stanja hibernacije i spreči progon srpskog naroda, ili da javno izađu i kažu da podržavaju ovo što Kurti radi”, zaključuje se u saopštenju.