Srpska lista: Kurti pred očima međunarodne zajednice uzurpira "Rajsku banju" i srpsku zemlju

Srpska lista
Izvor: Facebook

Srpska lista najoštrije je osudila otimanje objekta "Rajska banja", u Banjskoj, u režiji "antisrpskog režima" Aljbina Kurtija koji, kako navode, pred očima međunarodne zajednice uzurpira ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks srpskog naroda.

Iz Srpske liste podsećaju da je kompleks "Rajska banja" izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je otvoren 2019. godine i da kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar, te da nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili glume vlasnike ovog kompleksa.

“U ovom kompleksu koji je blokiran skoro četiri meseca svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazio u ovoj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca, a danas i uzurpiran”, navode iz Srpske liste. 

Ističu da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku, koje je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika, dalo prostora Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima “pa je danas na red da se otima došla "Rajska banja" i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do”.

“Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima koji svakoga dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter koji ne bira način da teroriše srpski narod”, navode iz Srpske liste.

Zahtevaju hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. 

“Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati, a međunarodne snage moraju reagovati na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad”, zaključuju iz Srpske liste.