Srpska Lista: Lokalni samozvani analitičari ne poseduju elementarno poznavanje pravila rada u Skupštini Kosova

srpska lista
Izvor: facebook

Reagujući na učestale napade na Srpsku listu povodom rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK u Skupštini Kosova iz te stranke navode da je u pozadini želja da legitimni predstavnici Srba sa Kosova svojim prisustvom na sednici i glasovima protiv daju kvorum za odlučivanje i donošenje zakona koji su protivni interesima srpskog naroda.

“Sramotno je koliko pojedini lokalni aktivni samozvani analitičari poseduju elementarno nepoznavanje pravila rada i donošenja odluka u kosovskoj skupštini”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ragujući na izjavu Miodraga Marinkovića iz nevladine organizacije "Aktiv" na N1 TV, da su srpski ministri u Vladi Kosova glasali protiv zakona, ali da se to nije desilo u parlamentu, SL podseća “te stručnjake” i javnost da je sednica i prekinuta zbog nedostatka kvoruma i da je donošenje zakona neizvesno zbog toga.

“Deset poslanika Srpske liste u petak se nisu pojavili kako bi branili ono na šta se često pozivaju u kampanjama i van njih - interese srpskog naroda na Kosovu”, izjavio je Marinković, optužujući SL da “godinama unazad pokazuje pasivnost u parlamentarnom delovanju, osim možda na sednicama koje imaju konstitutivni karakter”.

SL naglašava u saopštenju da “aktivni kvazi-analitičari i predstavnici lokalnog civilnog sektora, u saradnji sa dobronamernim medijima, koji se (gle čuda!) finansiraju iz istih zemalja, koji po pravilu nisu aktivni i ćute na sve napade na Srbe, pokušavaju da napadima na Srpsku listu sebi obezbede bolje pozicije i dodatnu sigurnost iz stranih izvora”.

U saopštenju se ističe da je SL “o tom zakonu o nekakvoj zaštiti vrednosti OVК” svoje mišljenje više puta javno iskazala u centru Prištine na sednicama vlade.

“Za razliku od tih aktivnih kvazi-analitičara, trpimo strašne pritiske i montirane postupke”, kažu iz SL.

Naglašava se da je član Predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević gonjen zbog izrečene istine o Račku i da SL isključivo brani interese srpskog naroda “a ne lične i interese stranih finansijera”.

“Tada ti aktivni stručnjaci nisu tako aktivno stali u odbranu Ivana Todosijevića”, navodi se u saopštenju.

Koliko su analitičari pouzdan izvor informacija, pored elementarnog neznanja, govori i podatak da su svojevremeno prognozirali poraz Srpske liste, i nadali se uspehu nejedinstva, naglašava se u saopštenju.

“Na sreću zaštite srpskih interesa, i tada je Srpska lista osvojila 99 odsto glasova Srba sa КiM, a njih, dakle, celih 1 odsto razočarala”, zaključuje se u saopštenju.

 

misterNO
09. Avgust 2020.
I u Belorusiji ima 6% zvanično, drugačijeg mišljenja! 99% jednoumlja??? „Veruje“ vam Evropa dok im trebate…svaki komentar je suvišan.