Srpska lista: Napad na imovinu poslanika naše stranke posledica retorike režima u Prištini

Srpska lista
Izvor: Facebook

Srpska lista najoštrije je osudila napada eksplozivnom napravom na imovinu poslanika te stranke u Ranilugu Zorana Maksimovića, i poručila da je neophodno utvrditi činjenice i okolnosti tog napada.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, nedopustivo je da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno predstavnici srpskog naroda na Kosovu.

"Zahtevamo da se najhitnije pronađu i privedu pravdi odgovorni za ovaj gnusni čin koji je uznemirio sve Srbe, posebno u Kosovskom Pomoravlju. Potrebno je najhitnije utvrditi sve činjenice i okolnosti ovog napada, jer je nedopustivo da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno ne predstavnici srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Ističe se da Srpska lista ne želi da prejudiciraju tok istrage, ali ukazuje da je serija napada na Srbe na jugu Kosova posledica retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedela.

"Delimo stav građana da je nebezbednost Srba posledica i pasivnosti nadležnih bezbednosnih institucija, kako lokalnih tako i međunarodnih koji su odgovorni za bezbednost svih građana, pa i Srba na ovim prostorima", kažu iz Srpske liste.