Srpska lista osudila napad na Lazara Milutinovića: Kurtijev diktatorski režim podstiče nasilje

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Diktatorski režim Aljbina Кurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema, saopštila je Srpska lista i najoštrije osudila napad na Lazara Milutinovića koga su četvorica Albanaca jutros pretukla u Suvom Dolu.

Srpska lista je naglasila da je ovo četvrti napad na srpsku decu u svega par nedelja.

"Ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima Кurtijevih specijalaca je nastavak užasnog plana Aljbina Кurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Кosova i Metohije. Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Кlokotu, u svega par nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti". navode iz Srpske liste.

Kako dodaju, Lazar je pretučen samo zato što je Srbin.

"Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju", navode iz Srpske liste.

Smatraju da je najopasnije ćutanje međunarodnih predstavnika.

"Srpska lista osuđuje ovaj podli napad na Lazara, jer je to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima, ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu", navodi se u saopštenju Srpske liste.