Srpska lista: Radomirović doušnik Kosovske policije, potkazuje Srbe koje nakon toga hapse i proganjaju

Srpska Lista
Izvor: Kosovo Online

Srpska lista optužila je Radoicu Radomirovića da je doušnik Kosovske policije te da potkazuje Srbe albanskim inspektorima koji ih nakon toga hapse i, kako navode, progone.

"Radoica Radomirović i pored svih dokaza o umešanosti u krivična dela u opštini Leposavić počinjena protiv časnih građana ove opštine ostaje na slobodi jer je doušnik kosovske policije te potkazuje časne Srbe albanskim inspektorima koji ih nakon toga progone i hapse, maltretirajući i njih i njihovu decu i porodice", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje, to se da jasno zaključiti nakon najnovijeg snimka koji je objavljen na društvenim mrežama gde se čuje kako Radoica Radomirović sarađuje sa albanskim inspektorima i pomaže im da lociraju Srbe u opštini Leposavić zarad, kako se naglašava, "sitnog ćara i malo privilegija".

Dodaje se da je taj snimak dovoljan dokaz da objasni kako je moguće da i pored dokaza da je organizovao kriminalnu grupu za vršenje krivičnih dela i ugrožavanje mira i sigurnosti građana u opštini Leposavić, Radomirović nije iza rešetaka.

"Pored ovog snimka, to da je pod zaštitom Aljbina Kurtija potvrđuje i snimak od pre par dana na kome se čuje kako on sa zamenikom ministra lokalne samouprave u Prištini i lažnim gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem planira otimanje stanova koje je za raseljena lica, mlade bračne parove i socijalno ugrožene građane gradila Vlada Srbije", navodi se u saopštenju. 

Navode da se Kosovska policija i zvaničnici hvale kamerama i podsećaju da postoje i video snimci gde članovi grupe Radoice Radomirovića koriste drogu u radno vreme u prostorima opštine Leposavić.

Postoji i više audio snimaka na kojima se saznaje da je Radomirović trener za paljenje automobila i placeva, navodi se u saopštenju i dodaje da se na tim snimci uočava i kako Radomirović podstrekava druge da čine krivična dela te garantuje zaštitu.

"Ali do danas nije uhapšen, niti procesuiran", dodaje se.