Srpska lista: Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista ocenila je danas da odluka vlade Aljbina Kurtija o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću i Zubinom Potoku ima za cilj proterivanje Srba sa severa.

"U cilju proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije antisrpski režim Aljbina Kurtija danas je doneo odluku kojom želi da nastavi postupak otimanja srpske zemlje od poštenih srpskih građana u opštinama Leposavić i Zubin Potok. Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Kurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista je, u ime srpskog naroda, pozvala međunarodne predstavnike da najhitnije reaguju.

"I spreče Kurtija u nameri da izazove sukobe i haos na severu Kosova i Metohije, jer mu je to očigledna namera, nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Kosova i Metohije iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja. Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima protiv ove antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje". poručili su iz Srpske liste.