Srpska lista: Ziberaj je ilustracija atmosfere na KiM, mračna zona primitivizma

srpska lista
Izvor: Kosovo Online

Srpska lista je večeras ocenila da su savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj “i njegov džiberaj, najbolja ilustracija atmosfere u kojoj je srpski narod danas prinuđen da živi na Кosovu i Metohiji, ali i poziv na buđenje međunarodnoj zajednici uz čije tetošenje su mrzitelji poput njega dospeli na mesta odlučivanja”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, ističe se u saopštenju Srpske liste, danas “na Кosovu i Metohiji boravio u misiji mira i sa željom da srpskom narodu pruži podršku u atmosferi šovinističkog orgijanja albanskih političkih zvaničnika u Prištini”.

Kako je rečeno oni koji misle da Srbe mogu nazivati smećem zato što ne daju da budu gaženi i proganjani, zato što se ne mire sa prištinskom revolucionarnom sudskom praksom u stilu Envera Hodže, treba da razmisle o posledicama svog ponašanja.

“Samoproglašeno Кosovo postalo je mračna zona primitivizma, političkog licemerja i ekstremizama svih vrsta, a Ziberaj je dostojno čedo takve društve klime i političke culture”, smatra Srpska lista.

Ističu da je samo u Prištini moguće da se fašisti predstavljaju kao socijaldemokrate, a mirotvorci nazivaju nacionalističkim smećem, “ali samoproglašeno Кosovo već godinama postoji kao jedna po svemu lažna tvorevina i fotografija u negativu, na kojoj je sve belo crno, a sve crno belo”.