Šta je Dejona Mihalji tražila u novembru na severu sa kosovskom policijom?

Dejona Mihalji, iz albanskog Samoopredeljenja, našla se u centru pažnje, kada je poslanik Pokreta Samoopredeljenje na Kosovu Haki Abazi, pre nekoliko dana, rekao da ima veliku kontrolu nad poslanicima tog pokreta i premijera Aljbina Kurtija. Ali, ta kontrola je možda otišla i dalje, na osnovu fotografija koje su se pojavile, sa severa Kosova u novembru prošle godine, kada je ovaj deo bio u bezbednosnoj krizi, piše Reporteri.

Razlog je što se pored pripadnika policije, na slikama vidi i Dejona Mihalji.

Fotografije je objavio ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja na Fejsbuku 28. novembra prošle godine.

Tog dana, za Dan nezavisnosti Albanije, Svečlja je u pratnji zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija posetio policijsku stanicu na severu Kosova.

Sa njima je bila i Dejona Mihalji, iako, barem zvanično nije angažovana ni u jednoj državnoj instituciji ili ministarstvu.

"Stoga ostaje nejasno, možda čak i besmisleno, šta je ona tražila u policijskoj stanici na severu tokom te posete dvojice vladinih zvaničnika, u vreme kada je sever bio u krizi", piše Reporteri.

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Haki Abazi je pre nekoliko dana imao ozbiljne optužbe na račun Mihalji za "gušenje glasa poslanika" i demokratiju u toj poslaničkoj grupi stranke, a Mihali je nazvao "kontrolnom merom" u Samoopredeljenju.

Mihalji je bio zabranjen ulazak na Kosovo 2016. godine, kada je zaustavljena na prelazu Morina i nije joj bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova, podseća Reporteri.