Šta koči imenovanje ambasadora u Severnoj Makedoniji, Norveškoj i Turskoj?

Donika Gervala
Izvor: Klan Kosova

Iako je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala ranije kazala da su odabrana tri nova ambasadora za Severnu Makedoniju, Tursku i Norvešku, član Odbora za spoljne poslove Tajm Kadrijaj kazao je da Komisija još uvek nije dobila imena novih ambasadora od skupštinskog odbora, prenosi Ljajmi.

"Trenutno nemamo imena novih ambasadora ili barem još nismo dobili informaciju od osoblja skupštinske komisije“, izjavio je Kadrijaj.

Suprotno tome, ministarka Gervala je na konferenciji za novinare kazala da su tri ambasadora za Severnu Makedoniju, Tursku i Norvešku već imenovana i da se čeka odobrenje.

"Imamo tri ambasadora i čeka se da prođu parlamentarnu komisiju. To su ambasador Turske, ambasador Severne Makedonije i ambasador Norveške. Informacije su poverljive do trenutka odobrenja“, kazala je Gervala.

Gervala se više puta žalila na nedostatak osoblja u Ministarstvu

"Ministarstvo inostranih poslova se suočava sa značajnim nedostatkom kadrova, civilnih kadrova, tako da čekamo saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova da otvorimo nova radna mesta koja su pokrivena budžetom. Mladi ljudi koji to žele i imaju kapaciteta mogu postati službenici u Ministarstvu spoljnih poslova“, izjavila je Gervala.