Stano: Ne znam datum sastanka u Briselu

Peter Stano
Izvor: Klan Kosova

Portparol EU Peter Stano rekao je da je Evropska unija, konkretno šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak u Briselu da nastave razgovore o Kosovu i Srbiji, prenosi Periskopi.

Stano je to rekao za portal Dukađini i dodao da je EU pozvala obe strane da se sastanu u Briselu kako bi dalje razgovarali o evropskim integracijama u EU, a nakon što je Kosovo prihvatilo zahtev Borelja i SAD da se odlože mere reciprociteta pod uslovom da sve barikade na severu budu uklonjene.

Stano je, između ostalog, istakao da bi fokus dijaloga trebalo da se vrati na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, što je od suštinskog značaja za njihove puteve evropskih integracija ka EU.

Međutim, on je za Zeri rekao da još nije poznat datum kada bi taj sastanak mogao da se održi.

"Ne mogu ništa da potvrdim, kao što je to bilo u prošlosti, uvek najavljujemo sastanak u Briselu ako i kada bude potrebno", rekao je Stano.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će do tog sastanka doći 18. avgusta, dok je portparol kosovske vlade Perparim Krieziu rekao da će se održati treće nedelje avgusta.