Starović: Jeremić nema kredibilitet da kritikuje spoljnu politiku Srbije

Nemanja Starović
Izvor: Tanjug

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nema nikakav kredibilitet da kritikuje spoljnu politiku Srbije, jer u vreme dok je on bio šef diplomatije, Srbija ne samo da nije imala spoljnu politiku, već nije imala ni unutrašnju politiku, a dnevni red za sednice srpske vlade diktirali su strani ambasadori.

"Jeremić se našao u sasvim prirodnom i očekivanom društvu kritikujući komemorativni skup povodom 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih, i nikoga ne čudi što je, u istom danu kada je okupljanje nesvrstanih u Beogradu panično napala Vjosa Osmani, hitro iz ugla krenuo da dobacuje i heroj prištinskih separatista Jeremić, za čije vreme stručnog vođenja diplomatije je ’Кosovo’ priznalo 80 država“, naveo je u saopštenju Starović.

Istakao je da Jeremića očigledno boli što su se pozivima predsednika Aleksandra Vučića i šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića, u vreme pandemije, kada strani zvaničnici putuju samo u nuždi, odazvalo 117 delegacija, 111 država i 6 međunarodnih organizacija, uključujući i 43 ministra spoljnih poslova, što je neoborivi dokaz ugleda Srbije i njenih vlasti, kao i to da će skup Nesvrstanih u Beogradu ući u anale srpske diplomatije.

"Jedina stvar po kojoj će Jeremić kao nekadašnji ministar spoljnih poslova ostati zapamćen, jesu astronomski hotelski računi, suludo pitanje Međunarodnom sudu pravde na koje je dobijen odgovor koji kao da je Priština diktirala, i njegovo čuveno grupno ’j…e majke Srbiji i Crnoj Gori’ sa još jednim ’velikanom’ balkanske diplomatije Milanom Roćenom“, naveo je Starović.

Jeremić je pre toga, povodom Samita nesvrstanih koji se održava u Beogradu, rekao da je dobro što će taj "skup biti zapažen u nekim delovima sveta", ali je ocenio da "Srbija danas nema spoljnopolitičku orijentaciju, nema koherentnu spoljnu politiku i nema ciljeve spoljne politike“.

Ja
12. Oktobar 2021.
Nema jeremic pravo da kritikuje spoljnu politiku srbije te neisvrstane zemlje jesu uz UN to je njihovo pravo na pravdi sto i postoje! njihovo pravo na slobodi! i jesu uz medjunarodnog prava sto njima i pripada svih tih nesvrstanih zemalja 60 godisnjica je njihovog postojanja na pravdi !!!
jajda
12. Oktobar 2021.
Nepismen si. Prvo skolovanje pa komentarisanje.