Starović: U Briselu ništa nije potpisano, ali ništa nije ni odbačeno

Nemanja Starović

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je danas da su jučerašnji sastanci u Briselu bili veoma teški i zahtevni, ali da, kada se podvuče crta, vidi se da ništa nije potpisano, ali da ništa nije ni odbačeno, prenosi RTV.

Starović je rekao da je državna delegacija Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uspela u tome da se kao prva i najvažnija tema nametne konačna primena Briselskog sporazuma iz 2013. godine, pre svega u delu fomiranja ZSO.

"Aljbin Kurti očigledno nije bio spreman da na ozbiljan način tu najvažniju temu razmotri. Jedino što je suštinski dogovoreno jeste da će doći do nastavka razgovora u narednim sedmicama u vidu šatl diplomatije, a da se naredni sastanak u Briselu planira za 18. mart", izjavio je Starović za Tanjug.

Prema njegovim rečima, implementacija mora da bude sastavni deo bilo kog novog sporazuma čiji je nulti korak formiranje Zajednice srpskih opština.

Starović je dodao i da za razliku od Briselskog sporazuma iz 2013. godine, čija je glavna manjkavost bila u tome što nisu postojale jasno definisane i sprovodive metode implementacije, sada se ide drugim putem.