Stefanović i Petrovska: Sve vidljiviji rezultati inicijative "Otvoreni Balkan" 

Slavjanka Petrovska i Nebojša Stefanović
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, koja u sastavu delegacije te zemlje boravi u Srbiji povodom Prvog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, Stefanović je tom prilikom istakao značaj saradnje i solidarnosti za razvoj celog regiona i prevladavanje svih izazova koji su pred nama. 

On je naveo da su sve vidljiviji rezultati, ali i neophodnost inicijative kakva je "Otvoreni Balkan", čiji je idejni kreator bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Ministarka Petrovska izrazila je zadovoljstvo što je, osim prisustva sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" tokom boravka u Srbiji, imala priliku za prvi bilateralni susret sa ministrom Stefanovićem i saglasila se sa njim da inicijativa "Otvoreni Balkan" već daje realne učinke, koji doprinose boljem kvalitetu života svih ljudi u regionu na našim prostorima. 

Stefanović i Petrovska su na sastanku razmatrali konkretne modalitete unapređenja saradnje u oblasti odbrane dve zemlje, uključujući vojno-vojnu i vojnoekonomsku saradnju. 

Oni su se saglasili da je dosadašnji nivo saradnje dobar, posebno u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, ali da postoji prostor za njen dalji razvoj i izrazili opredeljenost obe strane da zajednički rade na tome.