Stefanović: Specijalne jedinice Vojske Srbije spremne da u svakom trenutku zaštite zemlju

Specijalne jedinice Vojske Srbije
Izvor: MO Srbije

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović zahvalio je danas pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije što neprekidno treniraju na poligonima i testiraju svoje granice izdržljivosti i u najtežim mogućim uslovima, kako bi u svakom trenutku, ukoliko zatreba, bili spremni da zaštite Srbiju, navedeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

„Nivo operativnih sposobnosti naše 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ u svakom trenutku mora biti izvrstan, zbog čega se ovi momci i devojke danonoćno obučavaju. Naravno, sa željom da nikada ne moraju da dejstvuju u realnim uslovima i odlučnošću da svojom snagom svima pošaljemo jasnu poruku da Srbija želi da nastavi da živi u miru i stabilnosti i da neće dozvoliti da joj tu opredeljenost iko ugrozi“, rekao je Stefanović.

On je istakao da su specijalne jedinice Vojske Srbije danas u samom vrhu ovog dela Evrope i po opremljenosti i naveo da je ponosan što se u prethodnim godinama investiralo kako bi specijalci imali najmodernije naoružanje i opremu.

„Prijem u ove jedinice podrazumeva da ste najbolji od najboljih. Vrhunska fizička spremnost je praktično tek jedan od uslova, sem toga, bratstvo vojnih specijalaca, kako oni sebe zovu, mora se uveriti da ste u svakom trenutku spremni da uradite sve za ljude oko sebe prilikom izvršenja zadatka. I zato ove jedinice dišu kao jedno i dejstvuju za Srbiju neustrašivo. Odlučne su da je štite od svakog zla i ubeđen sam da naši građani mirno spavaju, jer znaju da ima ko da ih čuva“, rekao je Stefanović.