Stefanović: Srbija mora da iskoristi priliku u Vašingtonu

Nebojša Stefanović
Izvor: Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da je Srbija još jednom bila pred teškim izazovima, boreći se za svoje vitalne nacionalne interese, ali da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima uspela da se izbori, prenosi Tanjug.

"Pozicija Srbije nakon ovih razgovora biće još snažnija, a predsednik Vučić povukao je potez kojim garantuje budućnost Srbiji i njenim građanima", naveo je Stefanović u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, po mnogo čemu, ovo je važan istorijski trenutak koji pomaže da Srbija poboljša položaj Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i ojača svoje ekonomske potencijale, i učini da svi građani zemlje žive bolje.

Srbija ovakvu priliku mora da iskoristi i u tome je, kako dodaje, naročita zasluga predsednika Vučića koji je preduzimajući lidersku ulogu, uz jasne argumente i odgovornom politikom prema svojoj zemlji, otvorio vrata jednom novom ciklusu u kojem će Srbija nesumnjivo napredovati.

Takav rezultat Srbija u prošlosti nikada nije imala, jer su je predvodili ljudi bez vizije i bez odgovornosti za svoju zemlju i građane, kaže Stefanović i dodaje da građani Srbije treba da budu spokojni, jer ih i na razgovorima u Vašingtonu, uz ogromne pritiske, zastupa državnik koji ni za korak neće odstupiti od zaštite Srbije.

Stefanović je ocenio da će, ukoliko bude postignut sporazum pod pokroviteljstvom SAD, to biti veliki korak, pre svega za ekonomsku perspektivu Srbije.

Kako ocenjuje, njime se otvaraju velika vrata za dolazak stranih investicija, a time i otvaranje novih radnih mesta, podizanje standarda naših građana i ukupno jačanje naše ekonomije.

Stefanović kaže da svako ko danas pokuša da ospori rezultate u dijalogu o Kosovu koje je predsednik Vučić postigao odolevajući velikim pritiscima, ne misli dobro svojoj zemlji, niti je to ikada mislio.

"Ovo je trenutak kada treba da ima nepodeljenu podršku našeg naroda, a uveren sam da mu najveći deo našeg naroda takvu podršku i pruža i da će to činiti i u budućnosti", rekao je Stefanović.