Stevanović: SNS pobedio i u Goraždevcu sa natpolovičnom većinom

Leposavić glasanje
Izvor: Kosovo Online

Načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) na jučerašnjim izborima pobedila i u Goraždevcu sa natpolovičnom većinom i da je na biračkim mestima četiri i pet, na kojima glasaju meštani Goraždevca, SNS ukupno dobio 400 a Socijalistička partija Srbije 360 glasova.

Stevanović je pojasnio da na biračkom mestu 4 u ovom mestu SNS osvojio 62, a SPS 117 glasova, dok je na biračkom mestu 5 SNS dobio 338 glasova, a SPS 243 glasa, te da to u procentima znači da je na biračkim mestima na kojima glasaju samo žitelji Goraždevca SNS dobio 50,9% podrške, SPS 45,8 odsto, a ostale liste ukupno 3,30 odsto.

Stevanović je u izjavi za Kosovo Onlajn demantovao navode pojedinih medija da je SNS izgubila u Goraždevcu, istovremeno demantujući i navode o sukobu između njega i predsednika Privremenog organa opštine Peć i predsednika Opštinskog odbora SPS-a Miloša Dimitrijevića (SPS).

“Otac vlasnika tog lokalnog medija, koji je i predsednik Opštinskog odbora SPS-a za Goraždevac, pokušao je da izazove incident, kao što sada zajedno selektivno iznose informacije i izmišljaju rezultate i pobednike u Goraždevcu. Ali u Srba je poznato da ko gubi ima pravo da se ljuti”, rekao je Stevanović i naglasio da će SNS nastaviti sa odgovornom politikom jedinstva.

“Pozvaćemo na zajedničko delovanje, jer ovde gde nas je najmanje moramo da budemo jedinstveni, snažni i damo podršku predsedniku i državi Srbiji u borbi za KiM i naš opstanak i ostanak na ovim prostorima”, rekao je Stevanović.

Rezultati izbora za narodne poslanike Skupštine Srbije sa Kosova biće poznati nakon njihovog prebrojavanja u Raški i Vranju.